Bartulica: Milanović i Plenković slažu su da Domovinski pokret smeta i to je dobar znak

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica komentirao je rezultat lokalnih izbora u Zagrebu na kojima je Tomislav Tomašević pobijedio Miroslava Škoru.

“Mi smo sigurno željeli drugačiji ishod. Želim gospodinu Tomaševiću sve najbolje u upravljanju gradom. Velika su očekivanja, vidjet ćemo hoće li ih ispuniti. Što se tiče izbora, bio je veliki favorit nakon prvog kruga. Nije lako bilo u dva tjedna to nadoknaditi. Domovinski pokret može biti zadovoljan s rezultatom na ovim izborima. Izborili smo se za drugi krug uz mnogo drugih kandidata”, rekao je za N1.

Ipak, kaže da Domovinski pokret sada ima dobru startnu poziciju za nastavak rada.


“To je jedan poticaj nama. Nije lako ići protiv establišmenta i mijenjati stvari. Ne želimo živjeti u takozvanoj kontroliranoj demokraciji. Vidjeli smo da je gospodin Milanović negirao postojanje Domovinskog pokreta. Milanović i Plenković ipak se slažu da Domovinski pokret smeta i to je dobar znak. Nismo zadovoljni s rezultatima koje postižu vladajuće strukture već 25 godina”.

Na konstataciju da je upravo Možemo naglašavao da su oni antiestamblišmentska platfofrma, Bartulica je rekao:

“Što se tiče Domovinskog pokreta, mi postojimo možda 15 mjeseci. Nismo imali poluge vlasti na nacionalnoj razini. Što se tiče nastanka Možemo kad smo iznijeli podatke o iznosima koje su udruge dobivale iz javnih izbora, rekao bih da su cijelo vrijeme bili podobni i imali pristup tim sredstvima. Ja mogu reći iz svog osobnog iskustva – vodio sam udrugu 10 godina i nisam dobio ni kunu iz javnih sredstava”.

“Jesu li te snage zaista bile protusistemske i protiv establišmenta, ako su dobivali novac od tog istog establišmenta”, pita se Bartulica.

“Imamo s jedne strane izvješća koja su dostupna, podaci nisu lažni. Ono što smo posebno problematizirali su donacije iz stranih država. Postavlja se načelno pitanje trebaju li na primjer porezni obveznici u Njemačkoj koji tamo financiraju zaklade trebaju utjecati na javno mnijenje u Hrvatskoj”, istaknuo je.


Komentari