Bartulica: Laž je da izbacujemo Škorinu sestru. Financijsko stanje nije najbolje

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjedništvo Domovinskog pokreta jednoglasno je prihvatilo neopozivu ostavku Miroslava Škore na mjesto predsjednika stranke. No, nije sve prošlo bez trzavica. Pokrenut je stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore koja je napustila sjednicu Predsjedništva nedugo nakon početka.

Stephen Nikola Bartulica, član Predsjedništva Domovinskog pokreta u središnjem Dnevniku HTV-a kaže da je lažna vijest da se Vučemilović izbacuje iz stranke.

“Nitko to ne želi niti namjerava. Međutim, rekao bih da je način djelovanja naše kolegice zadnjih dana je kontraproduktivan i štetan. Mi smo imali danas raspravu, ne bih rekao da je bila burna. Žao mi je što je napustila sjednica, mislim da je to bila kriva odluka. Mogla je govoriti u slobodi što je htjela, za to postoji mjesto, a mislim da je to na stranačkim tijelima. Ako nastavi na ovaj način s objavama na Facebooku, to ide u smjeru da će sama sebe isključiti jer postaje nemoguće surađivati”, rekao je Stephen Nikola Bartulica.

Je li Miroslav Škoro bio primoran otići zbog financijskih malverzacija u samoj stranci i može li na to pitanje odgovoriti samo s da ili ne, odgovara – “to je komplicirana situacija”.



“Što se tiče ostavke, svi smo zatečeni, nije zavidna situacija. On je sam iznio razloge zašto je otišao, ne bih ulazio dublje u to. Mi smo danas saznali aktualno stanje u stranci u vezi nekih stvari. Ja nisam financijski stručnjak niti mogu reći, osim da financijsko stanje nije najbolje. Rekao bih da situacija nije bila najbolja i mnogi su bili iznenađeni”. Morat ćemo se konsolidirati.

Zašto Škoro nije pozvan na sjednicu kaže kako je stvorena fama, te da je gospodin Radić javno je uputio poziv da gospodin Škoro može doći, nitko nema ništa protiv, očito on, ističe, nije želio sudjelovati.

“Očito nije imao potrebu sudjelovati. Ja sam uvijek za to da se stvari raščiste do kraja i mislim da je moglo biti drugačije, ali moramo ići dalje”, kazao je.

Koliko su daleko odmakli pregovori s Ivanom Penavom kaže da je vrlo rano o tome govoriti, ne bi spekulirao tko će biti izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta.

“Mi već imamo članova koji bi bili kvalitetni kanditati. Ja sam gospodina Penavu dobro upoznao kroz rad u Saboru. On je jedan marljiv i pouzdan čovjek, pobijedio je opet na izborima u Vukovaru i njegov eventualni angažman bi svakako dobro došao. Pozdravljam tu mogućnost da se on uključi”, rekao je Bartulica.

Prihvaćena ostavka Škore, pokrenut stegovni postupak protiv Vučemilović: Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke

 

Komentari