Banožić: Usvajanje novih znanja i vještina važan je faktor uspjeha Hrvatske vojske

Foto: Vlado Kos/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku 20. naraštaju kadetkinja i kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman koji su u subotu položili svečanu prisegu Domovini, istaknuvši da je usvajanje novih znanja i vještina važan faktor uspjeha Hrvatske vojske.

Prisegnulo je ukupno 77 kadetkinja i kadeta 20. naraštaja kadeta HVU Dr. Franjo Tuđman, polaznika programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studija Aeronautika.

“Krenuli ste novim životnim putem, odlučili ste se na častan poziv služenja Domovini i narodu, od vas očekujem da budete na ponos Hrvatskoj. Usvajanje novih znanja i vještina važan je faktor uspjeha Hrvatske vojske. Zato učite, budite uporni, profesionalni i dosljedni”. naveo je u čestitci ministar Banožić.

Dodao je kako im čestita što su se pridružili ‘velikoj obitelji Hrvatske vojske’, a zahvalio je i njihovim ‘obiteljima koje su vam ugradile moralne vrijednosti, ljubav prema Domovini’.



“Neka vam na životnom putu budu uzor i hrvatski branitelji, jer upravo su oni temelj samostalne i suverene Hrvatske”, poručio je, uz ostalo, u čestitci ministar obrane Banožić.

Komentari