Banožić: To što je predsjednik Milanović izjavio na svojoj današnjoj press konferenciji je potpuna neistina

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića s današnje konferencije za medije u kojoj ga je prozvao rekavši kako je sve to potpuna neistina.

“To što je predsjednik Milanović izjavio na svojoj današnjoj press konferenciji je potpuna neistina. Od kada sam ministar obrane pa do današnjeg dana održano je ukupno šest brifinga, a ispričao sam svoje prisustvo dva puta i to zbog priprema i sudjelovanja na NATO ministarskom sastanku putem video konferencije i zbog neodgodivih obveza u Vladi”, rekao je ministar Banožić.

Predsjedniku Milanoviću na današnjoj je pressici u jednom su trenutku, podsjetimo,  donijeli čašu vode, na čemu je zahvalio i našalio se: “E, hvala. Kokaina nemate?” Aludirajući na to da ga je premijer nazvao šmrkavcem, što je predsjednik protumačio kao aluziju da konzumira (šmrče) kokain, a nakon tog dodao kako da je u vrijeme kada je on bio premijer tadašnji ministar obrane svaki tjedan dolazio na Pantovčak, dok sadašnji ministar u Plenkovićevoj Vladi to izbjegava.

Milanović: Plenković je bio štićenik u svim režimima, na temelju lažne dijagnoze anemije je izbjegao služenje vojnog roka



“Već peti ili šesti tjedan za redom žalosno je gledati kako se ministar Banožić izmotava i ne dolazi. Može nastaviti ne dolaziti, svi papiri koji meni dolaze na potpis rješavaju se odmah. Podsjetit ću kako je to bilo u vrijeme Kolinde Grabar Kitarović dok sam ja bio premijer, ministar obrane Ante Kotromanović je svaki tjedan bio na sastanku kod nje. To je kad razlikuješ državu od kartela i prćije koja ti je pružila sve u životu. Država to sam ja. Jadna država koja ovisi o jednom čovjeku, pa i Plenkoviću. Njemu je pred očima samo karijera i probitak, tako će vas napustiti 2024. godine kad, ako vlada opstane, će dati ostavke par mjeseci prije izbora, predstaviti nasljednika i onda će se kandidirati za Europsku komisiju”, kazao je Milanović. Dodao je da je premijeru jedino bitna karijera i osobni probitak.

Komentari