Banožić: Ovo je trenutak u kojem se prisjećamo svih žrtava

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u koloni sjećanja u Vukovaru. Upitan koju poruku šalje građanima tri desetljeća od Domovinskog rata naglasio je kako Domovinski rat ne može biti podloga za političko djelovanje.

“Prije svega mora biti poruka za društvo da je Domovinski rat trenutak u povijesti koji ne može biti podloga za političko djelovanje, nego isključivo u svrhu istine, u svrhu traženja žrtvi i traženja pravde za one koji su počinili zločine. Na taj način vjerujem da će i samo društvo biti zdravije kada govorimo o Vukovaru, o Domovinskom ratu i svim mjestima stradanja u Hrvatskoj”, rekao je ministar Mario Banožić.

Branitelji su nosioci istine

“Kada govorimo o 30 godina i položaju hrvatskih branitelja i braniteljica koji su izvojevali pobjedu Hrvatske, mislim da su oni itekako potrebni za društvo. Oni su trenutačno nosioci istine što se dogodilo, i što se događalo kasnije u hrvatskom društvu i promjena poslije Domovinskog rata i oni su neizostavni element razvoja novih generacija, generacija koje su imale tu sreću da nisu osjetile Domovinski rat. Te generacije sada trebaju naučiti poštovati i voljeti svoju državu. S takvim promjenama u društvu, mislim da niti jedna žrtva nije uzaludna”, kaže Banožić.



“Ovo je trenutak u kojem se prisjećamo svih žrtava, u kojem iskazujemo sućut i članovima obitelji stradalih, osobito invalidima i obiteljima koje tragaju za svojim nestalima. Siguran sam da nove generacija, ako budu odgojene da poštuju Domovinski rat, da nema razloga za brigu u kojem smjeru idemo”, zaključio je.

Komentari