Banožić otkrio nove detalje o istrazi drona, dotakao se i Milanovića: ‘Doživio je nekakvo prosvjetljenje’

Twitter/Vlada RH

Hrvatska je dobila dva helikoptera UH-60M Black Hawk, a ministar obrane Mario Banožić u subotu je istaknuo kako je ovaj model jedan od najboljih u svijetu te da se nada da će ih Hrvatska imati 12.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je bogatije za dva Black Hawka i značajno će ubrzati rad na operacijama. Dalje ćemo ići u pravcu zajedničke suradnje zamjene svega onog sovjetske proizvodnje”, rekao je Banožić.

Otkrio je i da imamo dvije vrste helikoptera, a oni koji su nabavljani za vrijeme Domovinskog rata u pravilu istječu iduće i 2024. godine.

‘Doživio je nekakvo prosvjetljenje’
Podsjetimo, od ukupno četiri helikoptera, dva su predmet donacije Vlade SAD-a, a preostala dva u dolasku predmet su nabave Ministarstva obrane.



A Banožić se ovom prilikom osvrnuo i na komentare predsjednika Zorana Milanovića.

“Žao mi je što takve stavove nije imao dok je bio premijer i mogao je učiniti više za Hrvatsku vojsku, valjda je sad doživio nekakvo prosvjetljenje pa zna kako bi se trebalo upravljati”, poručio je ministar, piše Dnevno.hr.

Istraga u tijeku
Komentirao je istragu koja se provodi vezano uz pad drona na Jarunu.

“Istraga se provodi u nekoliko zemalja koje su radile istragu na svom području. I dalje se radi na prikupljanju podataka i vrlo blizu smo toga da se pronađe područje s kojeg područja je dron doletio i onda bi vjerojatno trebali doznati namjenu”.

Komentari