BANOŽIĆ O DRUGOJ GARDIJSKOJ BRIGADI “GROMOVI”: U ratnim godinama odlikovala vas je hrabrost, ustrajnost i čast

Srdjan Vrancic / CROPIX

Druga gardijska brigada “Gromovi” obilježava 31. obljetnicu osnutka. Tom prigodom čestitke su im uputili ministar obrane Mario Banožić i ministar branitelja Tomo Medved.

– Vaše zelene beretke bile su prepoznatljive u svim hrvatskim krajevima i u akcijama i operacijama Hrvatske vojske, rekao je ministar Banožić, istaknuvši da su u Domovinskom ratu dali izniman doprinos oslobađanju domovine.

– U ratnim godinama odlikovala vas je hrabrost, ustrajnost i čast, vodila vas je čežnja za slobodnom Hrvatskom, koju ste i ostvarili. Mnogi pripadnici Gromova više nisu s nama, njima dugujemo najviše i zauvijek će živjeti u našim sjećanjima i molitvama, naglasio je te pripadnicima bojne Gromovi poželio da im ratni put i ustrajnost branitelja pripadnika 2. gardijske brigade budu vodilja.

– S ponosom nosite znak groma, budite i dalje okosnica i ponos Hrvatske vojske, proučio je Gromovima ministar obrane.



Čestitku je uputio i ministar Medved.

“U Domovinskom ratu bili ste na mnogim bojišnicama, branili napadnute i oslobađali okupirane dijelove naše domovine od početka velikosrpske agresije na Hrvatsku pa sve do naše konačne pobjede koju smo izvojevali pod mudrim političkim i vojnim vodstvom našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana.

O jubilarnoj obljetnici njegova rođenja, prisjećamo se kako su ustrojene slavne gardijske brigade Hrvatske vojske, među njima i Gromovi koji su 2. gardijsku brigadu proslavili pod geslom – Gromovi nisu kao nebeski, još su jači, još su žešći!

Posebno se prisjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih Gromova u nadi da ćemo pronaći i sve naše nestale. To je naš prioritet i naša obveza prema svima njima i njihovim obiteljima – njihova žrtva trajno nas obvezuje i povezuje.

U Domovinskom ratu vodila nas je snaga zajedništva. Zajedno smo obranili i oslobodili našu domovinu, zajedno smo pobijedili! Djelujmo zajedno i danas, kada smo suočeni s novim izazovima, na dobrobit naše domovine i našeg naroda.

Budite ponosni na svoj doprinos u obrani i oslobađanju naše domovine kao što je hrvatski narod ponosan na Hrvatsku vojsku u čijim su redovima i danas sljednici naših gardijskih brigada, a među njima i Gromovi koji s ponosom nose zelenu beretku baš kao i vi jer – jednom Grom, zauvijek Grom”, stoji u čestitci ministra Medveda.

Komentari