Banožić: Ne vidim nijedan razlog da se MORH stavi u kontekst loše organizacije

Twitter/Vlada RH

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je 26. godišnjicu vojno-redarstvene operacije Oluja i organizaciju proslave.

“Ove godine uistinu nisam vidio razloga za bilo što ružno komentirati po pitanju organizacije proslave 26. obljetnice Oluje. Prije svega temeljem Zakona o blagdanima Vlada je donijela odluku još 8. srpnja o osnivanju međuresornoga povjerenstva”, rekao je u Dnevniku HTV-a ministar obrane Mario Banožić.

“Pojavila se nekakva priča priča s generalima, ja sam tražio da vidim što se događalo na sastancima. Donešena je odluka da neće biti organiziranog prijevoza i smještaja. Sam generalski zbor je rekao da će oni sami pozivati generale tako da uistinu ne vidim niti jedan razlog da bi se stavilo hrvatsku vojsku, Ministarstvo obrane u nekakav kontekst loše organizacije”, rekao je Banožić.

Današnji naraštaji hrvatske vojske

Današnji naraštaji hrvatske vojske, ističe, imaju podsjetnik na slavna imena, koji su nažalost poginuli u raznim operacijama koje su nas dovele do ove velebne pobjede Oluje, ali isto tako svakim danom prisjećajući se i odore, znakovlja, svojih postrojbi, tko su bili branitelji, što su značili za Hrvatsku državu i sastav vojske koju čine danas.



Na optužbe o propustima u organizaciji službeno je reagiralo i samo ministarstvo obrane priopćenjem, kojim demantiraju izjave predsjednika Milanovića.

Komentari