Bandićevom pročelniku pauk digao nepropisno parkiran auto. Gradonačelnik odmah promjenio ‘režim’ rada

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na Bandićevom sastanku sa suradnicima je za Zagrebparking i njihove nepopularne paukove definirano da se, u predizborno vrijeme, trebaju pritajiti

Pauk vozilo Zagrebparkinga 15. veljače je zbog nepropisnog parkiranja odvezao Renault Megane koje, kao službeno vozilo, koristi pročelnik zagrebačkog Gradskog zavoda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, piše Net.hr.

Jeleč je potvrdio da mu je službeno vozilo digao pauk, ali i dodao da kaznu neće refundirati iz gradske blagajne, nego iz vlastitog džepa. Nakon tog događaja uslijedio je sastanak gradonačelnika Milana Bandića s vodećim suradnicima iz gradske vlasti i njegove stranke na kojem je za Zagrebparking i njihove nepopularne paukove definirano da se, u predizborno vrijeme, trebaju maksimalno pritajiti.

Neće više kružiti gradom nego će čekati poziv

Oni više neće, kao što je bilo prije, kružiti po gradu i tražiti nepropisno parkirana vozila, već će djelovati samo na poziv građana. Odnosno, građane koji zovu pauk se upućuje da zovu prometno redarstvo koje će potom snimiti situaciju i zvati pauk.



Od 16. veljače vozači pauka su podijeljeni u tim A i tim B. U tjednu u kojem radi tim A, tim B mora biti doma i prinudno koristiti godišnji odmor. Oni koji rade isključivo sada čekaju poziv građana ili prometnog redarstva i tada idu na teren. Kada su zaposlenici pitali voditelja zašto je uveden ovakav režim rada, odgovoreno im je da je “smanjen obim posla”.

Što kaže Zagrebparking?

U odgovoru koji je Zagrebparking poslao Net.hr-u opisali su što oni rade te bi se moglo zaključiti da je sve po starom.

“Zaposlenici Službe premještanja i blokiranja vozila podružnice Zagrebparking obavljaju svoje radne obaveze po uobičajenom režimu, od 00 do 24 sata, uključujući i rad subotom i nedjeljom. Godišnji odmori zaposlenika u navedenoj službi koriste se sukladno organizaciji poslovnih procesa, uzimajući pri tome u obzir i propisane epidemiološke mjere. Broj postupanja navedene službe ovisan je o zaprimljenim nalozima službenih osoba, a to su prometni redar, komunalni redar ili službenik prometne policije.

Zaposlenici podružnice Zagrebparking o premještanju vozila ne odlučuju samostalno, već su po zaprimljenom nalogu dužni postupati, kao što je to bila praksa i dosad. Sve zaprimljene naloge za premještanje nepropisno parkiranih vozila podružnica Zagrebparking provela je bez odlaganja”, stoji u službenom odgovoru iz uprave Zagrebparkinga, piše Net.hr.

Komentari