Bandićeva žena stan u strogom centru Zagreba kupila gotovinom

Marko Todorov / CROPIX

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prije malo više od mjesec dana kupila je stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba.

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića, a kupljen je od poznatog zagrebačkog poduzetnika Željka Šelendića za 854 tisuće kuna. Većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun, a stan je kupljen za Bandićevu kćer, koja se par dana prije Nove godine upisala kao vlasnica stana, navodi Index.

Kada se zbroji kvadratura stana, garažni prostor i ostava, jednostavnom se računicom dolazi do činjenice kako su Bandići prije mjesec dana kupili stan na elitnoj lokaciji svega par tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, za svega 1474 eura po metru kvadratnom. Riječ je o stanu na drugom katu zgrade izgrađene 2006. godine.

Bandići nisu uzeli kredit kako bi realizirali tu kupovinu, što znači da su novac, točnije 720 tisuća kuna, imali ili na računu ili u gotovini. Naime, ne postoji hipoteka na tu nekretninu, a ni na Bandićev stan u Bužanovoj ulici, niti je Bandić kao dužnosnik prijavio kreditnu zaduženost.



Zagrebački je gradonačelnik zadnjeg dana 2019. godine ažurirao svoju imovinsku karticu i prijavio stan koji su kupili kćeri, a u rubrici način stjecanja stoji: Nasljedstvom.

Prodavatelj stana je Željko Šelendić, jedan od najpoznatijih zagrebačkih obrtnika, čovjek koji je 16. listopada 1990. godine vratio kip bana Josipa Jelačića na glavni zagrebački trg. Osim toga, Šelendić je poznati iz Bandićevih afera Nadstrešnice te nabavke dvije tisuće stolaca za Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a prije deset i više godina bio je redovni dobitnik izravnih pogodbi s Gradom Zagrebom, piše Index.

Komentari