BANDIĆA ISPROVOCIRALA PITANJA Adventske kućice bez natječaja, šest milijuna kuna udruzi suradnika srpske mafije

Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obrušio se u četvrtak na novinare kojima je odbio odgovoriti na pitanje zbog čega grad Zagreb nije proveo natječaj za adventske kućice, zaprijetivši im da, ako se ne nauče kulturi više nikad neće dobiti njegovu izjavu.

“Kad se vratite u ured dobit ćete pisani odgovor od nadležnog ureda”, kazao je Bandić novinarima na predstavljanju monografije “I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu”.

Na daljnja pitanja koliko grad to plaća, novinarima je rekao da podcjenuju gradonačelnika.

“Nećete uspjeti da ste još toliki, ni vi ni ni vaši urednici, da isprovocirate gradonačelnika”, kazao je Bandić koji je nakon idućeg pitanja pozvao novinare da se najprije nauče kulturi.



“Kad vi postavljate pitanja ja šutim, onda vi šutite dok ja odgovaram jer vam neću više nikada dati izjavu, budite pristojni, živimo u suverenoj, slobodnoj i demokratskoj državi gdje mediji neće voditi grad dok sam ja gradonačelnik”, rekao je Bandić.

Mediji su objavili da su tri tvrtke povezane s Bandićem, bez natječaja od gradonačelnika Zagreba dobile najbolje pozicije na zagrebačkom Adventu te mogućnost da iznajmljuju kućice ugostiteljima po basnoslovnim cijenama.

Gradonačelnik nije želio odgovarati ni na pitanje je li šokiran zbog Nusreta Seferovića čija je udruga Unija Roma Hrvatske dobila od grada 6,3 milijuna kuna, a jučer je osumnjičen da je bio šef kriminalne skupine koja je “stranim kriminalnim skupinama” nabavljala hrvatske dokumente.

U akciji protiv srbijanske mafije uhićen i lider Unije Roma Hrvatske

“Mene je teško šokirati, vi još najmanje, hvala lijepo. Neka institucije rade svoj posao, i policija”, rekao je Bandić.

Komentari