Bandić: Prosvjed organizirala ujedinjena oporba, na to ima demokratsko pravo

Zeljko Puhovski / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je za subotnji, do sada najveći prosvjed protiv njega na Trgu bana Jelačića, rekao da su se prvi put organizatori legitimirali, a to je ujedinjena oporba iz Gradske skupštine, te da je njihovo demokratsko pravo da tako izraze nezadovoljstvo.

“Prvi put su se legitimirali da je to ujedinjena oporba iz Skupštine, a to je njihovo demokratsko pravo. Kao što je moje demokratsko pravo da radim jer sam odgovoran građanima koji su me izabrali, njihovo je demokratsko pravo da na taj način izraze nezadovoljstvo. To treba poštivati, moramo se naučiti živjeti i ponašati u demokratskoj državi i ne treba se tu huditi, ni ljutiti, ni srditi”, istaknuo je Bandić komentirajući subotnji prosvjed protiv njega na kojem je, po medijskim procjenama, sudjelovalo između 10.000 i 20.000 građana.

‘GUP-a će biti i bez moje stranke i bez HDZ-a’

Upitan ima li potporu gradskih zastupnika HDZ-a za izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) o kojima će se raspravljati 6. veljače na sjednici Gradske skupštine, Bandić kaže da će GUP-a biti i bez njegove stranke i HDZ-a, te da će i Zagreba biti bez njega, njegove stranke i HDZ-a i bilo koje druge, te prema tome ne bi to hiperbolizirao.

“Poštujem proceduru kao legalist i legitimist, uputio sam to u Skupštinu, a Skupština će odlučiti. Ja sam naučio za ovih 20 godina svašta i ništa me ne može iznenaditi, ali neću ni u jednom trunutku dvojiti i uplašiti se i povlačiti nešto što je u interesu razvoja grada. Ja sam najodgovorniji čovjek za funkcioniranje ovoga grada i svoju odgovornost znam nositi i to sam pokazao i tako će i biti. Ispunio sam sve statutarne, poslovničke i zakonske preduvjete i uputio legalno taj dokument na Skupštinu, a zastupnici će se izjasniti”, poručio je Bandić.



Najavio je da će se prije sjednice Gradske skupštine čuti još neke novine kad je u pitanju on i njegova stranka i GUP.

“Ja ne gradim ništa, ne kupujem ništa, ali neću ništa napraviti i neće me nitko uplašiti da zaustavimo razvoj grada. GUP je abeceda razvoja grada, investicija u gradu punjenja poreza i prireza i funkcioniranja grada i to će tako biti”, poručio je Bandić.

Djelatnike sanitetskog prijevoza zamolio da ne idu u štrajk

Bandić je djelatnike saniteskog prijevoza zamolio da ne idu u štrajk, koji su najavili. Zamolio ih je za razboritost i da to ne čine i da ne posežu za onim mjerama koje nitko ne bi želio.

“Molim ih na strpljenje, a Grad Zagreb će zajedno s resornim ministarstvom iznaći rješenje. Ide i izmjena zakona i mi ćemo do polovice godine taj problem riješiti jer mudrost i razboritost nalaže da oni rade svoj posao, a da sva otvorena pitanja riješimo zajedno, da sjednemo za stol”, istaknuo je Bandić na Bukovcu.

On je danas otvorio Dječji vrtić Bukovac, područni objekt KBC Zagreb koji će pohađati djeca zaposlenika KBC Zagreb te stanovništva iz okolice vrtića.

Komentari