Bandić promjenio ploču: Mjere Stožera dostatne, no moramo ih se svi pridržavati

Milan Bandić/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je u četvrtak da su mjere Nacionalnog stožera za suzbijanje epidemije koronavirusa dostatne i izrazio nezadovoljstvo što ih se ne pridržavaju svi građani, stoga je apelirao na njih da budu “odgovorniji, razboritiji i razumniji”.

“Mjere koje su propisane su dostatne, no moramo ih se pridržavati. Ne pridržavaju se svi tih mjera”, rekao je Bandić novinarima nakon potpisivanja Ugovora o osnivanju Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Apelirao je na sve građane da budu “odgovorniji, razboritiji, razumniji”, da se pridržavaju mjera distance, nose maske i dezinficiraju ruke.

Iako ističe da su stvari zasad “pod kontrolom”, izrazio je bojazan zbog mogućeg kolapsa zdravstvenog sustava. “Bojim se da se koronavirus, koji je počeo ulaziti u zdravstveni sustav, ne proširi jer ćemo ostati bez zdravstvenih kapaciteta”, upozorio je ističući da bi tada mogli imati ogromnih problema.


Rekao je da su načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i njegova zamjenica Olivera Majić i šef Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč svakoga sata u komunikaciji sa čelnikom Nacionalnog stožera i šefom HZJZ-a i pomno prate događaje.

U Gradskoj upravi, gdje radi 24.500 djelatnika, donijeli su odluku o kliznom radnom vremenu u dvije smjene za dio djelatnosti i prostora gdje nije moguće osigurati epidemiološke mjere distance.

Bandić smatra kako su donesene mjere sasvim dostatne da ugostitelji i poduzetnici prežive, no zamjera što se ljudi na terasama kafića ne pridržavaju mjera.

Za Damira Vanđelića, koji je izabran za v. d. predsjednika Fonda za obnovu Zagreba, komentirao je kako je on “pravi čovjek na pravom mjestu”, a na spekulacije da bi Vanđelić mogao biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika poručio je “što više konkurencije, to bolje”.

Komentari