Bandić posao vrijedan 15 milijuna kuna dao suprugu pročelnice grada Zagreba

Bruno Konjevic / CROPIX

Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić dobila je putem natječaja posao zaštite gradske imovine koji se procjenjuje na gotovo 15 milijuna kuna s PDV-om, piše Index. Ništa u toj informaciji ne bi bilo pretjerano čudno da nije riječ o tvrtki koju vodi suprug Mirke Jozić, Bandićeve pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu. Novinari Indexa pitali su o ovom poslu nadležne u Gradu Zagrebu, no oni u tome ne vide ništa sporno. Natječaj je, kažu, transparentno proveden, a sukoba interesa – nema.

Natječaj za obavljanje poslova zaštite gradske imovine težak 14.964.062,50 kuna (s PDV-om) dobila je zaštitarska tvrtka Bilić-Erić. Riječ je o uslugama tjelesne zaštite nad stanovima, poslovnim prostorima i kompleksima kojima upravlja Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada. Natječaj je naručio Gradski ured za imovinu, a proveo ga je Gradski ured za javnu nabavu.

Procijenjena vrijednost bila je 12 milijuna kuna bez PDV-a, a izabrana ponuda bila je teška 11.971.250 kuna bez PDV-a. Na natječaj su se javile tri tvrtke, a osim Bilić-Erića tu je bila tvrtka Sokol te VG Teh Security. Ponude Sokola i VG Teh Securityja ocijenjene su kao nepravilne, dok je ponuda Bilić-Erića ocijenjena kao valjana te s maksimalnim brojem mogućih bodova.

U Gradu Zagrebu smatraju da nema sukoba interesa u činjenici da poslove Grada Zagreba dobiva suprug pročelnice. Naime, Matija Jozić čelnik je zaštitarske tvrtke i jedan od trojice osnivača tvrtke, a njegova supruga Mirka Jozić pročelnica u administraciji Milana Bandića.



“Gospođa Mirka Jozić je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te stoga u konkretnom slučaju ne postoji sukob interesa”, rekli su Indexu iz Ureda za javnu nabavu Grada Zagreba. Tvrde kako pročelnici ionako ne sudjeluju u procesu javne nabave pa tako i nema sukoba interesa.

“Valja istaknuti da pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi nisu čelnici tijela niti članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu niti su na bilo koji način uključeni u postupke javne nabave iz nadležnosti drugih gradskih ureda te stoga ne postoji sukob interesa”, stoji u odgovoru gradskog ureda, piše Index.

Komentari