Bandić: Nitko neće radit svoj posao, nego bi radili moj! Za sve što ne valja ja sam kriv!

Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u srijedu u 11 sati održao konferenciju za medije na temu “Akti gradonačelnika”, pri čemu se dotaknuo i Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Bandić smatra da nije u redu sada prozivati i pokušavati rušiti GUP kad su ranije već dali suglasnost po pitanju istog.

“Nitko neće radit svoj posao, nego bi radili moj! Onaj koji je za razvoj grada, glasat će za donošenje GUP-a, onaj tko nije za razvoj, neće glasati. Rekao sam vam tko će sigurno glasati za. Baš sam posebno inspiriran, idem sa svjedočenja za kolegu. Ako je Ministarstvo dalo suglasnost za GUP bez amandmana, onda je vaše pitanje za nekog drugog”, poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je komentirao i odvoz otpada u Zagrebu.



“To što ima Zagreb nema niti jedan drugi hrvatski grad, ni Split, ni Rijeka ni Osijek. Smanjili smo odvoz otpada na Jakuševcu za 11 posto u zadnje dvije godine. Imaju li Split i Rijeka najmoderniji čistač voda, jedan od najmodernijih u Europi? Nemaju. Pa nije to Bog napravio”, rekao je Bandić.

“Ja sam kooridinator za čistoću Grada i sve što ne valja ja sam kriv! U medijima sam već odavno već kriv. E sad preuzimam direktno odgovornost!”, dodao je.

Podsjećamo, u srijedu navečer bit će održana sjednica Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na kojoj će biti poznat stav zagrebačkog HDZ-a.

Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, tražit će na sjednici da se trenutno donese odluka podržava li HDZ GUP.

No, dok Milan Bandić čeka hoće li mu proći gradski urbanistički plan, prisjetili smo se njegovih prošlih projekata. Sve što je u 20 godina svog mandata u Zagrebu gradio i izgradio bilo je višestruko skuplje od obećanog i s nekoliko godina zakašnjenja.

Milan Bandić nakon 20 godina upravljanja Zagrebom može se pohvaliti da je iz proračuna i Holdinga potrošio iznos od 177 milijardi kuna.

20 GODINA NA ČELU METROPOLE Sve što je Bandić gradio ispalo je višestruko skuplje od najavljenog

Komentari