Bandić neće prihvatiti HDZ-ove amandmane na GUP

Tomislav Kristo / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je pisanim putem odbio HDZ-ove amandmane koji nisu prošli javnu raspravu. Odluku je obrazložio činjenicom da je ranije povukao vlastite amandmane zbog nedostatka sudjelovanja “stručne i druge zainteresirane javnosti”.

“Gradonačelnik je razmotrio preostalih 11 amandmana Kluba gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice te iste ne prihvaća iz istih razloga iz kojih je povukao i vlastite amandmane. Naime iako su amandmani podneseni u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i Poslovnikom Gradske skupštine Grada Zagreba isti nisu prošli odgovarajuću proceduru, a koja se prvenstveno odnosi na sudjelovanje stručne i druge zainteresirane javnosti, te ne odražavaju stručni stav izražen u Konačnom prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba”, stoji u Zaključku o očitovanju na amandmane.

Tako je gradonačelnik objasnio povlačenje vlastitih amandmana, njih čak 65, te odbijanje  preostalih HDZ-ovih amandmana. HDZ je ranije sam povukao 4 od 15 amandmana.

Ranije je izjavio kako je korektno da se povuku svi amandmani na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP) te ustvrdio je da, tko se bude ponašao drugačije, ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada.



Sada se postavlja pitanje hoće li HDZ podržati GUP i bez uvažavanja vlastitih amandmana. Međutim, još uvijek je moguć scenarij i da Bandić sam povuče GUP iz procedure.

Komentari