Bandić najavio testiranje učenika osnovnih i srednjih škola. Evo zašto

Milan Bandić/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objavio je kako će provesti testiranje antigenskim testovima u osam osnovnih i sedam srednjih škola u cilju dobivanja informacija o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama prema kojima će određivati daljnje epidemiološke mjere.

“Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba”, stoji na facebook profilu Milana Bandića.

Testiranje će provoditi djelatnici NZJZ-a Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola – osam osnovnih i sedam srednjih, gdje će testirati 120 učenika uz suglasnost roditelja te 20 zaposlenika metodom slučajnog odabira.

“Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba”, stoji u objavi.



Komentari