Bandić na pitanje hoće li u mirovinu ako izgubi izbore: Ki bi da bi

Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak nije htio komentirati bi li ga mogle ugroziti moguće kandidature Damira Vanđelića ili Tomislava Tomaševića za gradonačelnika.

“Ki bi da bi”, odgovorio je pak na pitanje – hoće li u mirovinu ili ostati u politici ako izgubi izbore.

Bandić je danas sazvao uobičajenu konferenciju za novinare “Akti gradonačelnika” uoči sjednice Gradske skupštine, međutim, novinari ga nisu pitali ništa o sutrašnjoj skupštinskoj sjednici, već o predstojećim izborima i zagrebačkom SDP-u.

Na početku konferencije Bandić je rekao da on “nema ništa posebno” reći te pozvao novinare da postavljaju pitanja, a na kraju im je poručio kako mu je žao što ih, kako je rekao, “ne zanimaju točke dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradske skupštine koje određuju sudbinu ljudi koji su pogođeni potresom i covidom”.



Na pitanje hoće li ga ugroziti moguća kandidatura Damira Vanđelića ili Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba, Bandić je odgovorio da do izbora neće reći ni jedan komentar o bilo kojem protukandidatu.

Zamoljen da komentira je li “ni kriv ni dužan srušio zagrebački SDP”, ponovno je rekao da to ne želi i neće komentirati.

Na pojašnjenje novinara da ga je predsjednik SDP-a Peđa Grbin spominjao više puta na sjednici Predsjedništva SDP-a kad je raspuštena zagrebačka organizacija, Bandić je rekao da je Grbin “krasan čovjek iz Istre i vrhunski predsjednik jedne od glavnih opozicijskih stranaka kojem želi puno uspjeha”.

Upitan boji li se SDP-ovog potencijalnog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Bandić je ponovio da na ta pitanja ne odgovora.

“Pokojni predsjednik Tuđman bi na vaše pitanje rekao – ki bi da bi”, odgovorio je Bandić na pitanje hoće li u slučaju da izgubi izbore, otići u mirovinu ili će ostati u politici.

Komentari