Bandić: Jesam li ja budućnost Zagreba su rekli građani na zadnjim izborima. Reć će i na sljedećim izborima

N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u sklopu skijaške utrke na Sljemenu odgovarao je na upite novinara o Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba i izjavi HDZ-ovog europarlamentaca Tomislava Sokola koji je kazao kako Milan Bandić nije budućnost Grada Zagreba.

“O tome jesam li ja budućnost Grada Zagreba su rekli građani na zadnjim izborima. I reći će i na sljedećim izborima”.

“Jedino mjerilo su građani, a koalicijski partneri – još jednom bih poručio kolegama svim da ne komuniciraju preko medija, a jesam li ja budućnost građani su odlučili na prošlim izborima, a hoću li biti budućnost reći će na sljedećim izborima”, dodao je.

Naglasio je kako u njegovom saborskom klubu nema nikakvih žetončića. “Zadnji put je Marija Komparić Devčić izašla iz kluba. Da je bilo žetončića onda ne bi izašla. Prema tome, u klub se ulazi dragovoljno i izlazi dragovoljno. Prema tome, ne znam o kakvim žetončićima govorite. Mi smo demokratska stranka s demokratskim pravilima igre i tako će biti i ubuduće”, dodaje.



Odgovorio je i na pitanje što će biti s Generalnim urbanističkim planom (GUP) Grada Zagreba i boji li se da će ga HDZ izdati.

“Ja se ne bojim nikoga da me izda jer to nije moj GUP, to je GUP Grada Zagreba. Svi oni kojima je u interesu razvoj grada će podržati GUP jer gup je abeceda ili molitvenik napretka grada i koja dizalica više. To nije GUP Bandićev, ni Stranke rada i solidarnosti, ni HDZ-a nego GUP za razvoj Grada Zagreba”, istaknuo je Bandić.

“Oni kojima je na srcu razvoj Grada Zagreba će glasati za GUP u skladu s procedurom i pozitivnim zakonskim propisima. Ja sam uputio GUP 6. veljače na raspravu u Skupštinu. O njemu će se raspravljati, zastupnici će se izjasniti. Ako ga usvoje – idemo dalje, ako ga ne usvoje – GUP-a nema”, dodaje Bandić.

Komentari