Bandić i Petek obavili poslove od 75 milijuna kuna. Osvijetlili su si i put u Remetinec za 201.000 kn

Goran Mehkek / CROPIX

Tvrtka Elektrocentar Petek čiji je vlasnik Krešo Petek uhićen zbog davanja mita i namještanja javnih natječaja, kroz godine je poslovala s nizom državnih institucija i tvrtki. Od MUP-a, preko Ministarstva branitelja, Ministarstva financija, pa do državnih tvrtki i niza gradova u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Najveći posao s Holdingom

S Gradom Zagrebom i njegovim Zagrebačkim holdingom su u zadnjih osam godina sklopili 80-ak ugovora koji su s PDV-om vrijedni oko 75 milijuna kuna, a mahom se radi o gradnji javne rasvjete u nizu ugovora koje su dobivali na natječajima. Podaci su do kraja ožujka ove godine.

Najveći pojedinačni posao su sklopili lani sa Zagrebačkim holdingom, a radi se o gradnji natkrivenih skladišta s infrastrukturom na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec.

Ponudili su najnižu cijenu na javnom natječaju i dobili posao vrijedan s PDV-om oko 13 milijuna kuna. Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave za taj se slučaj nije žalio nitko od konkurencije.

Trenutačno im je nezavršen i projekt natkrivanja Tržnice Špansko vrijedan 4,1 milijun kuna. Također su ga dobili lani na natječaju zajedno s tvrtkom Mipek koja je vlasnički i obiteljski povezana s Petekom. Kako se saznaje, tu su tražili produženje roka za završetak. Mipek je prije tri godine za pola milijuna kuna dobavio i dio ograda za tramvajska stajališta, pišu 24 sata. 



A gradnja ili modernizacija dijela zagrebačke rasvjete čini barem polovicu ugovora kroz godine. Petek je imao dva ugovora o modernizaciji i izvanrednoj izgradnji rasvjete prije četiri, odnosno pet godina, a oni su zajedno teški preko osam milijuna kuna. Ali tu je i niz pojedinačnih projekata rasvjete. Elektrocentar Petek su osvijetlili i Trg kralja Tomislava za 1,2 milijuna kuna, Zagrebačku aveniju za 2,4 milijuna kuna, pothodnike kod fontana u Hrvatske bratske zajednice za skoro 900.000 kuna, lani dio Avenije Marina Držića za skoro pola milijuna kuna.

Osvijetlili su si i put u Remetinec za 201.000 kn

U Sesvetama su prije dvije godine sanirali rasvjetu Sportsko rekreacijskog centra za 1,5 milijuna. Ove godine će oni za 375.000 kuna završiti osvjetljenje rotora i parkinga kod nove žičare. Od nešto većih poslova s rasvjetom tu je i osvjetljenje Mirogojske ulice od prije dvije godine vrijedno 727. 000 kuna. Ovo su iznosi iz natječaja, treba dodati PDV.

Zanimljivost je da je Petek još prije sedam godina za 201.000 kuna izgradio rasvjetu na dijelu  Remetinečke ceste koja vodi ka zatvoru Remetinec u kojem se sada nalazi Petek kao prvoosumnjičeni u aferi Janaf, a u Remetincu je skoro dva mjeseca proveo i Milan Bandić 2014. i 2015. godine. Remetinec je bio boravište i niza ostalih uglednika i političara.

Petek je na natječajima za Zagreb ili Zagrebački holding dobio i izgradnju ili revizije trafostanica, u zajednici s drugima dobavljao je žarulje za semafore, signalnu opremu, crpne agregate, električne potrepštine, punjače za akumulatore, a jednom čak i drvene pelete za 100.000 kuna.

Komentari