Bandić: I gradonačelnik može skinuti rukavice i govoriti drugačije o svojim partnerima

Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je najnoviji razvoj situacije oko GUP-a, pozvao HDZ da povuče amandmane i predložio da se ne izglasa nijedan amandman koji nije prošao javnu raspravu. Predlaže i da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a

“Nema nadmudrivanja, vi ste imali moju pressicu 5. veljače uoči Skupštine, sve što sam rekao stojim iza toga, imali ste oglas u subotu ‘Istina je’ i nemam što dodati, samo bedaki ponavljaju tri puta isto”, komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najnoviji razvoj situacije oko zagrebačkog GUP-a.

“Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani jer nisam ni 5.2.2020. imao ideju, oni koji nisu prošli javnu raspravu, svih 80 amandmana, to je pošteno i korektno, i drugo da se izglasa GUP koji je prošao dvije javne rasprave i suglasnosti dvaju ministarstava i da idemo raditi na dobrobit građana grada Zagreba.

I to je jedino što imam reći, sve ostalo je plod špekulacija i tko se bude ponašao drugačije ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada. Ja znam što će raditi Klub Stranke rada i solidarnosti – povući amandmane, ne glasati ni za jedan amandman koji nije prošao javnu raspravu i glasati za GUP koji je prošao sve procedure”, istaknuo je Bandić.



Kaže da je Ministarstvo graditeljstva trebalo još u vrijeme Anke Mrak-Taritaš 2014. donijeti pravilnik jer bi sada bili nešto pametniji, a predlaže i da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a.

Na pitanje zašto danas nije u Gradskoj skupštini kaže da ga nije Skupština izabrala nego građani. “Ja nisam premijer kojeg bira parlament da mora čučati u parlamentu stalno, ja sam u Skupštini kada mislim da trebam biti, cijeneći svakog zastupnika.”

Rekao je da i gradonačelnik može skinuti rukavice i govoriti drugačije pa i o svojim partnerima. Misli da će proći GUP na Skupštini, ali ne zna kako će HDZ-ovi vijećnici glasati, piše N1.

Komentari