Bandić čestitao pravoslavnim vjernicima Božić

Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku u povodu pravoslavnog Božića mitropolitu zagrebačko – ljubljanskom dr. Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Dušku Spasojeviću i protojereju Makedonske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu Kirku Velinskom te svim vjernicima.

“U ozračju Božića, u vremenu kada Bog na poseban način postaje blizak čovjeku, budimo i mi blizu jedni drugima te otvorenih očiju i srdaca širimo mir i dobro!”, istaknuo je, među ostalim, zagrebački gradonačelnik u božićnoj čestitki.

Zaželio je “da jedni drugima budemo dar, da u tom sebedarju naša ljudska, kršćanska riječ donese toplinu i svjetlo tamo gdje je ono najpotrebnije – siromašnima i onima koji trpe, osamljenima, zanemarenima, bolesnima – svima kojima je potrebna naša solidarnost i konkretna ruka pomoći”.

“Neka nam Božićna svjetlost pomogne kako bismo uvidjeli potrebe svih oko nas te kako bismo još bolje surađivali i tako nastavili graditi uspješne odnose u Gradu Zagrebu, ali i šire”, stoji u čestitki.



Zahvalni za proteklu, oplemenimo i novu godinu istom željom i gorljivošću za služenjem potrebitima kako bismo baš svakom građaninu mogli pružiti bliskost i solidarnost, poručio je zagrebački gradonačelnik i zaželio da u prijateljskom dijalogu jedni drugima budemo donositelji tolerancije, radosti, mira i nade.

Komentari