BANDIĆ ČESTITAO DAN ŽENA ‘Svim ženama iskažimo zahvalnost i duboko poštovanje’

Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je u subotu sugrađankama Međunarodni dan žena, ističući kako je zajednica koja važne društvene uloge povjerava ženama “skladnija, organiziranija, efikasnija i sretnija”.

“Drage dame, drage Zagrepčanke,od srca vam čestitam Međunarodni dan žena! Danas svojim majkama, suprugama, sestrama, kćerkama i kolegicama iskažimo zahvalnost i duboko poštovanje, a svakomu pokušaju diskriminacije i netolerancije rezolutno kažimo Ne”, poručuje gradonačelnik.

Međunarodni dan žena, dodaje, prilika je za prisjetiti se duge povijesti borbe za ženska prava i za žensku ravnopravnost. “Također, taj dan je prilika da se suočimo s činjenicom da je još mnogo posla pred nama i da smo svi, u okviru vlastitih mogućnosti, dužni izgrađivati društvo ravnopravnih građana, promicati ideje tolerancije, razumijevanja i solidarnosti i zalagati se za univerzalne ljudske vrijednosti”, naglašava Bandić.

Navodi i kako je zajednica koja važne društvene uloge povjerava ženama skladnija, organiziranija, efikasnija i sretnija. Zato u Gradu Zagrebu u upravnim, upravljačkim i političkim strukturama prednjače dame jer im te pozicije zbog znanja i sposobnosti pripadaju, poručuje gradonačelnik Bandić.



Komentari