Bajs je s Restart koalicijom potpisao sporazum koji mu sada ne ide na ruku! SDP-ovac Mladen Kešer umjesto Bajsa ulazi u sabor

Damir Krajac / CROPIX

Sad već bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić sredinom svibnja potpisao je sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima između Restart koalicije i Nezavisne liste Damira Bajsa, župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Davor Bernardić je tada izrazio zadovoljstvo što se jedan od najuspješnijih hrvatskih župana Damir Bajs pridružio, kako je rekao, pobjedničkoj koaliciji čiji će zadatak nakon pobjede na izborima biti “čupanje” građanki i građana iz gliba korupcije koji im je priuštio HDZ.

To se nije dogodilo jer su Plenković i HDZ pomeli pod konkurencijom osvojivši 66 mandata što će im biti više nego dovoljno da i bez Mosta i Domovinskog pokreta sastave vladu.

Dogovor s SDP-om

Prema neslužbenim informacijama, iz tog sporazuma Bajs je imao dogovor s SDP-om da im pojača listu i ostane župan, a u sabor bi išla prva zamjena iz SDP-a, ako on ne doprinese koaliciji minimalno 5000 preferencijalnih glasova.



Bajs je dobio 4251 te bi po tome trebao ustupiti mjesto kandidatu SDP-a koji je osvojio najviše preferencija od kandidata koji nisu upali u sabor.

Ronald Gorsic / CROPIX

Sukladno tome, najizgledniji kandidat koji bi umjesto Bajsa moga zasjesti u saborsku fotelju je načelnik općine Kalnik i predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer, koji poslije Ostojića, Jakšića i Bajsa ima najviše preferencijalnih glasova. Kešer je dobio 2211 preferencijalni glas, dok je kandidatkinja Martina Grman Kizivat koja je bila na 4 mjestu, dobila svega 116 preferencijalnih glasova, piše HR-vjesnik.

Komentari