BAJRAMSKA MOLITVA Imam Hodžić: Ovaj Ramzan dočekali smo u neizvjesnosti kakva se ne pamti

Ilustracija: Tomislav Kristo / CROPIX

Bajramska molitva u Splitu obavljen je u nedjelju u jutro u maloj dvorani sportskog centra Gripe, a predvodio ju je u nazočnosti više od 200 vjernika imam Vahid ef. Hodžić koji je u hutbi istaknuo kako je ovaj ramazan zbog epidemije koronavirusa dočekan u neizvjesnosti kakva se ne pamti.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hodžić pozvao je da se i nakon popuštanja mjera poštuje upute kako bi se spriječila zaraza i širenje koronavirusa.

“Moramo biti svjesni da je ovo mjera popuštanja, a nikako mjera potpunog opuštanja što znači da se i dalje moramo pridržavati propisanih uputa i procedura pri dolasku u džamije. Molim vas, da euforija bajramska ne upropasti ono što smo mjesecima štitili. Sustegnute se od rukovanja i zagrljaja prilikom čestitanja za ovaj Bajram”, poručio je efendija Hodžić u Ramazanskoj hutbi.

Znam, dodao je, da je stisak ruke i zagrljaj izraz naše srčanosti i pozitivne emocije koju želimo podijeliti s drugima, međutim trenutno se u tome vidi i veliki izvor širenja tog podmuklog virusa koji nam prijeti.

Glavni imamu Splitu istaknuo je kako je suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nacionalnim stožerom civilne zaštite bila dobra te je doprinijela da se u drugoj polovici ramazana otvore džamije i mesdžidi u Hrvatskoj.

“Našu zahvalnost dugujemo i Nacionalnom stožeru civilne zaštite koji nas je iz dana u dan stručno vodio i usmjeravao u što lakšem savladavanju opasnosti koja nam je prijetila”, poručio je ef. Hodžić.

Također je istaknuo da Islamske zajednica u Hrvatskoj mora ostati na čvrstim temeljima vjere i morala.

“Bilo kakvi pokušaji uvlačenja naše zajednice na političku pozornicu unaprijed je osuđeno na neuspjeh. Tome se energično protivimo. Pozivam sve one koji su u političkoj areni, da neodgovornim nastupima ne štete zajednici, da se suzdrže toga.

Nije jednom, već više puta, Islamskoj zajednici u Hrvatskoj ispostavljen račun na naplatu radi neodgovornih izjava pojedinaca koji ne biraju sredstvo da ostvare svoj cilj”, upozorio je ef. Hodžić na Ramazanski bajram.

U Medžlisu Islamske zajednice u Splitu objasnili su kako je ova blagdanska molitva održan u maloj dvorani sportskog centra Gripe zbog pandemije covida-19.

Bajramskoj je molitvi nazočio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Komentari