Bačić upozorio: Tko postupa protivno stranačkim aktima bit će procesuiran

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u nedjelju u Dubrovniku da je predsjedništvo i Nacionalno vijeće te stranke utvrdilo kako se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu. Daljnje postupanje prema članovima HDZ-a za koje se utvrdi da krše Statut je na predsjednicima lokalnih organizacija.

Bačić je sudjelovao na svečanosti 30. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

“Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke. Tko postupa protivno stranačkim aktima bit će procesuiran”, rekao je Bačić.

Dodao je kako nema saznanja o sukobu saborskog zastupnika Josipa Đakića i savjetnika predsjednice RH za branitelje Ante Deura te istaknuo kako je Kolinda Grabar-Kitarović na dobila jednoglasnu podršku vrha stranke te da iste poruke dobiva i od vrha stranačkih organizacija s terena.



 

 

Komentari