Bačić se nada kraju štrajka, kaže da će profesorima plaća rasti 25 posto

Bruno Konjevic / CROPIX

“Sindikati bi trebali prihvatiti i dogovoriti konačan stav kako bi se prekinulo s štrajkom”, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić novinarima u Saboru.

Naveo je i da ih je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izvijestio o dosadašnjem tijeku pregovora s obrazovnim sindikatima, ali nisu razgovarali o pojedinostima pregovora koji su trenutno u Vladi.

“To ipak treba ostaviti da se to na razini predstavnika Vlade i sindikata raspravi i usuglasi. Nadam se da bi to trebalo privesti kraju i da škola doista započne”, rekao je Bačić.

Upitan kako komentira izjavu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da je zbog štrajka obrazovnih sindikata izgledan produžetak školske godine, odgovorio je kako ne zna takve podatke.



Divjak: Ušli smo u crveno, izgledno je da će se školska godina morati produžiti

Bačić: Ne znam koliko prosvjetara može naći razlog za štrajk

Bačić je kazao i da će profesori temeljem podizanja osnovice za 20 posto i porezne reforme imati povećanje plaće od oko 25 posto.

“To je iznimno povećanje. Interesira me koliko je poslodavaca u Hrvatskoj, i u realnom sektoru, svojim zaposlenicima u četiri godine povećavalo plaću 25 posto”, naglasio je.

Naveo je i da može razumjeti nezadovoljstvo prosvjetara, ali i da nije siguran koliko je činjenica da se plaća u mandatu ove vlade povećala 25 posto-može naći pravo opravdanje za štrajk, javlja N1. 

Podsjetimo, Andrej Plenković nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a preuzeo je vođenje sastanka sa sindikatima, potvrđeno je iz Vlade. Sastanak se sada vodi u Banskoj sobi.

Andrej Plenković preuzeo je vođenje sastanka sa sindikatima, sastanak se sada vodi u Banskoj sobi

Komentari