Bačić: Predsjednik HDZ-a treba imati kapacitet biti pobjednikom i parlamentarnih izbora

N1

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u petak kako je taj saborski klub dao jednoglasnu potporu Viliju Berošu za novog ministra zdravstva.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na Klubu je predstavio kandidata za ministra zdravstva Vilija Beroša nakon čega je Beroš naznačio svoje prve korake u Ministarstvu, izjavio je Bačić nakon sjednice Kluba HDZ-a.

Njegov stranački klub, kazao je, Berošu je dao jednoglasnu podršku te očekuje da će današnje glasovanje o njemu proći bez problema.

Upitan zna li se tko će biti kandidati za zamjenika aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću i za potpredsjednike na predstojećim unutarstranačkim izborima, odgovorio je kako će najvjerojatnije idući tjedan biti predstavljeni svi kandidati, a članovi stranke po prvi puta će moći birati po načelu jedan član-jedan glas.



HDZ je tamo gdje treba biti

Komentirao je i izjavu zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića da će pobijediti onaj tko stranku vrati na pobjednički putu ocjenivši da je HDZ tamo gdje treba biti.

“Mislim da je HDZ tamo gdje treba biti. Sa svojim programom je jasno definiran kao demokršćanska, državotvorna, domoljubna i narodnjačka stranka”, poručio je Bačić dodavši da aktualno vodstvo stranke u svakoj svojoj odluci, projektu i programu to i provodi.

Upitan hoće li će Brkić dati potporu Plenkoviću na unutarstranačkim izborima uzvratio je da to treba pitati Brkića.

Bačić je rekao i da očekuje da će članstvo stranke Plenkoviću dati ogromnu podršku na unutarstranačkim izborima cijeneći na koji način vodi HDZ.

Istaknuo je kako je za njega osobno važno da predsjednik HDZ-a ima kapacitet pobijediti na parlamentarnim izborima.

“Sve što je dobro za Hrvatsku je dobro i za HDZ. To je temeljni princip kojemu pristupam”, poručio je.

Bandić treba obrazložiti na koji način je osigurao sredstva za kupnju stana

Bačić smatra i kako bi Milan Bandić trebao javnosti objasniti od kuda mu tolika gotovina za nedavnu kupovinu stana u centru Zagreba.

Naime, Bandićeva supruga kupila je stan od sedamdesetak kvadrata za 854 tisuće kuna od čega je 720 tisuća kuna plaćeno gotovinom.

“To se podrazumijeva. Nema uopće dileme i dvojbe da svaki dužnosnik koji prijavi svoju imovinu u imovinsku karticu podrazumjeva i da upiše način stjecanja sredstava potrebnih za kupnju te imovine ili načina stjecanja te imovine. Nema dvojbe da Bandić treba obrazložiti na koji način je osigurao sredstva da bi kupio stan”, naglasio je.

Osobno se zalaže da imovina svakog političara bude jasno prikazana i dostupna svakom građaninu – kada su ušli i kada izlaze iz politike.

Smatra i da se u imovinskoj kartici ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića potkrala greška jer u njoj nije naveo površinu okućnice na kojoj je sagradio zgradu. “To je propust, on se događa i njega treba ispraviti”, kazao je Bačić.

Komentari