Bačić potvrdio vladajuću većinu

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a nakon nje izjavu za medije dao je HDZ-ov zastupnik Branko Bačić komentirajući događanja na sjednici, ali i odgovornost Ante Sanadera za loš rezultat u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim razinama. Najvjerojatnije će započeti 15. rujna. Planiramo Opći sabor stranke s oko 2000 izaslanika održali bismo početkom siječnja iduće godine. Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna. Traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji. Sutra je sastanak s predstavnikom stranke Reformista, izvijestit ćemo vas o dogovorima”, rekao je Bačić

O Sanaderu kaže: “Zaboravlja se u javnosti da od 30 velikih gradova u Hrvatskoj, HDZ je pobijedio u 15. Mislim da to govori o snazi i uspjehu na izborima. Što se tiče odgovornosti Sanadera za rezultat jednog grada, smatram da je odgovornost predsjednika županijske organizacije na razini županije, pa se njegova odgovornost može samo mjeriti kroz prizmu rezultata. Mijenjali smo statut da ne bismo bili primorani da tamo gdje nismo zadovoljni rezultatima, održimo unutarstranačke izbore gdje će svaki predsjednik lokalne organizacije morati prolaziti test kroz te izbore. U Splitu i županiji će se jasno odrediti prema budućim čelnicima. Ne bih prejudicirao ničiju odgovornost”, prenosi N1.



Komentari