Bačić o prijedlogu HDZ-A: Mi smo za reformu HGK, a članarina će se postupno ukidati malim poduzetnicima

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić komentirao je članarine u HGK rekavši kako je jasno stajalište u stranci reforma komore. 

“Mi u HDZ-u smo jasni u stajalištu kako treba prići reformi HGK-a. Osobno sam s kolegama iz vladajuće većine napisao taj članak, u kojem smo zadužili Vladu da uputi prijedlog zakona Saboru u kojem će se zalagati za fiskalnu reorganizaciju i decentralizaciju HGK-a. To smo ne samo napisali, nego i kazali”, rekao je za N1.

Smatra da ozbiljna politička stranka, kada govori o reformi neke institucije i kad se zalaže za tu reformu, onda to treba i napisati. “Ono što smo mi imali prije 10 dana u Saboru nije ni r od reforme. Takve prijedloge kakve je napisao Most i gospodin Troskot ja bih dnevno mogao deset napisati. Sve se svelo na jedan jedini zahvat, a to je ukidanje obvezne članarine”.

Istaknuo je da treba definirati status ovlasti Komore te da je to jedna od pet točaka koje su oni predstavili u svom prijedlogu. Među njima je i postupno ukidanje članarine za male poduzetnike. “Definirao bi se prag prihoda za tvrtke koje ne bi trebale plaćati, kao i od kojeg će se praga članstvo naplaćivati”.



O tome je, kako navodi, razgovarao s Dariom Hrebakom i ostalim koalicijskim partnerima, kao i o tome da se umanji iznos članarine za velike poduzetnike.

Kandidata za gradonačelnika Zagreba nije htio otkriti.

Komentari