Bačić o plakatima u Sisku: Najmanje što očekujemo jest da se Baniček ispriča

screenshot

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na pitanje jesu li razgovarali o Damiru Vanđeliću kao kandidatu za gradonačelnika Zagreba, odgovara: “Bilo je riječi o pripremi stranke za lokalne izbore. Zaduženi su predsjednici županijskih organizacija da u idućih nekoliko dana izvijeste predsjedništvo o kandidatima za župane, gradonačelnike i načelnike”.

O tome hoće li Vađelić biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, HDZ će dati informaciju kad se završe razgovori sa svim kandidatima za gradonačelnike, načelnike i župane, poručuje Bačić.

Komentirao je i ukratko i isporuku cjepiva od strane Pfizera.“Očekujemo da se isporučitelji lijekova odnosno cjepiva pridržavaju ugovoreno. Vidim da je Pfizer odlučio ispoštivati ono što je bilo dogovoreno”, rekao je Bačić.

Bačić kaže da je cijepljenje pojedinih državnih dužnosnika prije svega bilo na razini poruke. “Poslali smo poruku da se treba cijepiti. Da nismo pristali na cijepljenje, reklo bi se da pozivamo na cijepljenje, a sami se nismo bili cijepili”, smatra.

HDZ do kraja jasan oko ZDS
O pozdravu “Za dom spremni” kaže kako je HDZ tu do kraja jasan.

“Prije svega, u osudi ustaškog režima, HDZ se više puta izjasnila. Na početku prošlog mandata smo osnovali Povjerenstvo i držimo da je to povjerenstvo sagledavajući sve aspekte dalo jednu preporuku koju mislim da može biti dobra podloga za zakonsku podlogu. Mislimo da se u dogovoru sa svim sudionicima može iznaći rješenje koje može zadovoljiti sve građane Hrvatske”, rekao je Bačić.

SDP će platiti plakate koje je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček postavila u Sisku, a plaćeni su iz gradskog proračuna.

“Mislim da je na ovaj način SDP priznao da je gradonačelnica Siska u kampanji i to držimo neprimjereno. Mi smo se kao stranka o tome izjasni. I najmanje što očekujemo jest da se gradonačelnica Siska ispriča za njezin postupak koji je za svaku osudu”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Komentari