Bačić o opozivu: Ministar Beroš je siguran, čvrsto stojimo iza njega

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

HDZ-ov Branko Bačić komentirao je opoziv ministra Vilija Beroša nakon sastanka vladajuće koalicije. 

“Dali smo podršku ministru Berošu na aktivnostima i da se tehnička podrška cijepljenju postavi na visoku razinu. Konkretnije odgovore moći ćemo dati kad oporbeni prijedlog dođe u Sabor. Ovako apstraktno, bez ikakva dokumenta, nismo ulazili u pojedinačne pritužbe na rad ministara. Čvrsto stojimo iza rada Vlade i ministra Beroša”, poručio je Bačić.

Objasnio je i proceduru s opozivom rekavši da, ako zahtjev oporbe dođe u Sabor ovih dana, rasprava bi se trebala održati do kraja procesa lokalnih izbora, odnosno do drugog kruga, prenosi Dnevnik.hr. 

Ocijenio kako je oporba svjesna da će biti poražena u inicijativi opoziva. “Oporba u ovakvim nastojanjima nikad nije imala značajniji broj zastupnika na svojoj strani, boje se da polovica oporbe uopće ne dođe na glasanje”, rekao je za N1.



Ponovio je kako ministar Beroš ima podršku Vlade i koalicije.

“Niti jedan ministar u proteklih 20 ili 25 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio ministar Beroš. Postoje određeni problemi kojih smo svjesni i koji su njemu izazov da ih riješi. To za njega nije prevelik teret i ministar je siguran”, poručio je.

Komentari