Bačić o načelnici općine Lovreć: Apsolutno, potpuno neprimjereno ponašanje

Bozo Radic / CROPIX

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić je danas u Hrvatskom saboru dao izjavu novinarima.

Novinari su ga zamolili da objasni zašto je nedavno promijenio imovinsku karticu te je li to možda rezultat nekakvog straha.

Bačić je odgovorio kako je svoju imovinsku karticu ispunio prije 17 godina, ali ju je ispravio prije tri ili četiri mjeseca da uključuje i okućnicu oko stojne kuće i vikendice koji su on i njegov otac izgradili.

“Dakle, ništa se nije promijenilo. Ja sam svoju karticu ispunio prije 17 godina u dijelu koji se odnosi na moju stojnu kuću i moju vikendicu. Tada je to bilo vrijeme kada su kartice i pristup ispunjavanju kartica bio drugačiji i tada uz svoju kuću nisam napisao i pripadajuće zemjlište, odnosno okućnicu.”



“Upravo sam prošle godine ispravio svoju karticu. Ne sada, nego ima već tri-četiri mjeseca, kada sam utvrdio da u mojoj imovinskoj kartici piše vikendica i kuća, ne piše okućnica, onda sam dodao zemljište.”

“To zemljište sam procijenio i uvrstio u karticu i tom prilikom kontaktirao svog prijatelja te ispočetka procijenio tržišnu vrijednost svoje stojne kuće i svoje vikendice. I to me onda dovelo do promjene vrijednosti nekretnina u mojoj imovinskoj kartici. A što se tiče same površine objekta, ništa se nije mijenjalo, ostalo je isto, kao i 1990. godine kada sam i jednu i drugu kuću sa svojim ocem sagradio”, objasnio je Branko Bačić.

Kazao je i kako su imovinske kartice jedan od važnih segmenata koji ukazuju na vjerodostojnost i ponašanje političara.

“Pa ja sam vam rekao da javnost s pravom od nas političara očekuje da naša imovina onog trenutka kada uđemo u politiku, kada postanemo dužnosnici, bude jasna, transparentna i dostupna svakom građaninu Republike Hrvatske kako bi prilikom izlaska iz politike vidjeli kako i na koji način smo postupali, jesmo li se vodili načelom da zaboravimo privatno, a brinemo o javnom. Zbog toga i jesmo u politici”, dodao je Bačić.

‘Ne možemo svi misliti isto’

Što se tiče predstojećih unutarstranačkih izbora u HDZ-u, Bačić kaže kako će u toku današnjeg dana donijeti sve odluke te stoga još nije htio odavati nikakve detalje.

“Razgovarao sam s predsjednikom, sa svojim prijateljima koji podržavaju Andreja Plenkovića. Mislim da ćemo u toku dana donijeti odluku o cjelokupnom sastavu tog tima koji bi zajedno s Andrejem Plenkovićem otišao u ovu izbornu utakmicu. Još bih ostavio danas da obavimo razgovor, pa ćemo imati sve informacije.”

Još je dodao i kako sve poziva da tijekom unutarstranačkih izbora vode računa o sebi, ali i HDZ-u, budući da će oni zasigurno utjecati na parlamentarne izbore.

“Pozivam sve moje stranačke prijatelje da vodimo računa o sebi, ali i HDZ-u. Kako ćemo postupati u ovoj izbornoj utakmici tijekom unutarstranačkih izbora u HDZ-u itekako će imati refleksiju na rezultat HDZ-a na parlamentarnim izborima. Ne možemo svi misliti isto.”

Što se tiče najnovijeg Crodemoskopa koji pokazuje kako je SDP još uvijek u vodstvu, Bačić to pripisuje rezultatima predsjedničkih izbora i pobjedi Zorana Milanovića koja je bila vjetar u leđa SDP-u. Smatra kako će do proljeća HDZ povratiti stare rezultate. Ozbiljnom kandidatu na unutarstranačkim izborima nije nikakav problem skupiti 10.000 glasova, također je kazao te dodao i kako bi Andrej Plenković želio da u njegovu timu bude jedna žena te kako ta ideja u stranci nije nevoljko privaćena.

Što se tiče načelnice općine Lovreć Anite Nosić koja je preko Agencije za pravni promet i posredovnje nekretninama (APN) uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu, Bačić je rekao kako takvo ponašanje smatra apsolutno neprimjerenim.

HDZ-ova načelnica je prekršila zakon: Mora odmah vratiti 72 tisuće eura

“Iz onoga što sam ja pročitao, a moram reći da drugih saznanja nemam, to je apsolutno potpuno neprimjereno ponašanje, da se na takav način pristupi zakonu čiji sam ja autor.

Inače, neprimjereno je da se pokušava izvrnuti jedan sjajan model kako i na koji način mladi ljudi mogu kupiti stanove. Da to na kraju završi u ovakvoj aferi, za mene je to neprihvatljivo. Ja vjerujem da će o tome odlučivati nadležna stranačka tijela”, kazao je Bačić, piše N1.

Komentari