Bačić: Milanović ulazi u kampanju, a javnosti ne želi reći koji su mu bili poslovni partneri u protekle tri godine

Predsjednik HDZ-ova saborskog kluba Branko Bačić u srijedu je odbacio prozivke za korupciju koje su na račun vladajućih uputili oporbeni zastupnici, uzvrativši im kako napadajući druge pokušavaju sakriti korupciju ili nerazjašnjene odnose unutar svojih stranaka, odnosno “korupcijske antikoalicije”.

“Kako to da članovima te koalicije (SDP, HSS, SNAGA, HSU) ne smeta da predsjednički kandidat kojega podržavaju Zoran Milanović ulazi u kampanju, a da javnosti ne želi reći koji su mu bili poslovni partneri u protekle tri godine, kako je u poslovima s njima ostvarivao višemilijunsku dobit, a sebi isplaćivao minimalnu plaću”, zapitao se Bačić.

“Dok ne počistite pred svojim pragom, nemate vjerodostojnost čistiti pred tuđima i optuživati druge”, odgovorio je oporbenjacima.

Ne smeta vas što je Bernardić dobio dar i nije platio porez

Upitao ih je kako to da im ne smeta da predsjednik SDP-a Davor Bernardić dobije dar privatne tvrtke od 260 tisuća kuna i na to ne plati porez, a sporno im je sve što drugi rade.



Odgovorio je i Boži Petrovu (Most) koji je Vladu prozvao da je Povjerenstvu za sukob interesa, umjesto tražene dokumentacije o putu u Helsinki, poslala očitovanje “puno prezira i cinizma”.

“O tome su se već u nekoliko navrata očitovali i Vlada i HDZ i umjesto da se utvrdi kako su se one ponašale manirom dobrog gospodara, ovdje ih se pokušava klevetati kako se služe javnim sredstvima”, rekao je Bačić i oporbu prozvao za zamjenu teza.

“Povjerenstvo bi se trebalo uistinu baviti sukobom interesa, ne izlaziti iz ovlasti koje su im zakonom date”, odgovorio Petrovu, koji je podsjetio da je Povjerenstvo u utorak zbog nedostatka dokaza, jer im iz Vlade nisu dostavili dokumentaciju, predmet Helsinki stavilo u ladicu.

Poniženo i osramoćeno Povjerenstvo za sukob interesa

Zapitavši se što je ostalo nakon takve odluke, Petrov je uzvratio kako je Povjerenstvo “ostala ponižena, osramoćena institucija u kojoj svaki politički šerif u državi može raditi što hoće”.

“Time je otvorena sezona bezgranične korupcije i sukoba interesa i dosanjan je san svih političkih kleptomana”, istaknuo je Petrov i vladajućima poručio da su napravili presedan. “Nema dokaza, nema postupka, javno ste rekli da ne date, još ste se i rugali”, poručio je.

Gordan Maras (SDP) opetovano je pak prozvao predsjednicu države, “koja će to biti još tri tjedna”, da je posljednjim izjavama zaštitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i korupciju, te poslala poruku kako će ga, ako ga osude, pomilovati kao predsjednica.

Komentari