Bačić: Konačna odluka koalicije o predsjedniku Vrhovnog suda u utorak

N1

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je skorašnje donošenje konačnog stava koalicije o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda.

Bačić tvrdi kako će konačni stav o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda donijeti u utorak.

Time još nisu potvrdili predsjednikovog kandidata Radovana Dobronića, što znači da je njegovo odbijanje još uvijek moguće. U tom slučaju predsjednik i vladajuća koalicija dovest će Hrvatsku u još jedan višemjesečni proces proces odlučivanja.

“Svrha sjednice Odbora za pravosuđe nije izjasniti se samo o kandidatu predsjednika Republike za predsjednika, sucu Dobroniću, nego o svim kandidatima koji su saslušani na prethodnoj sjednici. Kao što je Predsjedništvo HDZ-a najavilo, za idući tjedan smo planirali donošenje stava i odluke o svim kandidatima, a ne samo o Dobroniću”, rekao je Bačić u Saboru.



“Svi kandidati trebaju imati jednak pristup toj dužnosti i mi ćemo na taj način postupiti i prema sucu Dobroniću i prema svim ostalim kandidatima”, ustvrdio je.

Najavio je da će u ponedjeljak, na sjednici Predsjedništva HDZ-a, i u utorak na sastanku vladajuće koalicije, donijeti konačan stav o svim kandidatima.

Zbog toga je najavio i kako će tražiti od predsjednika saborskog Odbora za pravosuđe, Mišela Jakšića da pomakne sjednicu sa ponedjeljka na koji dan kasnije.

Komentari