BAČIĆ: Iz institucija cure informacije koje u javnosti stvaraju dojam da je osoba protiv koje se vodi postupak kriva, to je nama u HDZ-u neprihvatljivo

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U središnjici HDZ-a održava se sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Pred novinare je izašao Branko Bačić. Na sjednici se raspravlja, kaže – o svim aktualnim događanjima od prošlog tjedna, kao i aktivnostima i pripremama za ovaj tjedan, prenosi HRT.

– Predsjednik nas je upoznao s paketom mjera donesenim da bi se očuvao standard građana (…) te odlukom Komisije da se rok za sredstva iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa za infrastrukturne i javne objekte produžen. Uvjeren je da će u tom roku sredstva biti i utrošena, počeo je Bačić.

Dodao je kako je bilo riječi i o postupanju USKOK-a prema Darku Horvatu.

– DORH ima otvorene ruke da postupa sukladno zakonu i na Predsjedništvu smo dali punu potporu tome. Sporno nam je da dugi niz godina iz institucija cure informacije koje u javnosti stvaraju dojam da je osoba protiv koje se vodi postupak kriva. To je nama u HDZ-u neprihvatljivo. Očekujemo da DORH, prije svega glavna državna odvjetnica utvrde sve okolnosti kako i na koji način ovakve selektivne informacije dolaze u javnost i tko ih i kako pušta, rekao je Bačić.



Komentari