Bačić: Dobar rad Stožera i Vlade od početka pandemije

Damjan Tadic / CROPIX

Završena je još jedna sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Izjave nakon sjednice daju predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik stranke Branko Bačić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, a ne kako se očekivalo predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Bačić je rekao kako je održana redovna sjednica, a rekao je da su analizirali prethodni tjedan, kao i razgovarali o ovom tjednu.

– Osim dolaska Macrona i potpisivanja ugovora za Rafale, posebno smo se referirali na Državni zavod za statistiku koji je dao podatke o rastu BDP-a u trećem kvartalu koj iznosi 15,8 %. Hrvatska je prva po rastu BDP-a u protekla tri kavartala u EU. Taj podatak govori o radu Vlade u najtežoj zdravstvenoj i gospodarskoj krizi od Domovinskog rata. To pokazuje da smo se od početka postavili ispravno kada smo se kroz rad Stožera i rad Vlade odredili o modelu kako se boriti protiv pandemije COVID-a 19 u Hrvatskoj, rekao je Bačić.

Dodao je kako su na sjednici bili novoizabrani članovi predsjedništvas mladeži HDZ-a, a izbori su bili jučer.



Bačić je rekao je i kako je ministar Davor Božinović izvijestio o posljednjim aktivnostima Stožera Civilne zaštite.

– Može se reći kako je proteklih dana zamjetan pad broja zaraženih, no da to nije tako i s brojem umrlih koji je reakcija na broj zaraženih od prije nekoliko tjedana. Također je govorio o mjerama koje su poduzetek oko nove vrlo opasne varijante omikron za kojeg će se pratiti što se događa u Hrvatskoj i EU.

– Pred nama je sutra rasprava u Saboru o Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, a u srijedu rasprava o državnom proračunu, dodao je.

Istaknuo je kako je proračun refleksija rada Vlade u ovim iznimno teškim uvjetima.

– On se temelji na rastu BDP-a od 9% u idućoj godini, a temelji se na kvalitetnom pristupu rada Vlade.

Komentari