Bačić dao potporu novim epidemiološkim mjerama pa se pohvalio: Vladajuća većina je stabilna

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Brano Bačić u petak je izjavio da je vladajuća većina u Hrvatskome saboru stabilna, što je pokazala usvajanjem svih bitnih akata u jesenskom dijelu zasjedanja, a na današnjem sastanku njezini su predstavnici poduprili nove epidemiološke mjere.

Bačić je u izjavi novinarima u Banskim dvorima, nakon sastanka predstavnika vladajuće većine održanom videovezom po završetku jesenskog zasjedanja Sabora, rekao da je vladajuća većina stabilna te potkrijepio to činjenicom da su na pet sjednica “bez ikakvih problema donijeli sve najvažnije akte”.

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Davor Božinović upoznao je predstavnike vladajuće većine s novim epidemiloškim mjerama te aktualnom epidemiološkom situacijom, a Bačić je rekao da su “svi nazočni članovi vladajuće koalicije te mjere i podržali”.

“Mislim da je sastanak prošao u jednom odličnom ozračju”, ocijenio je Bačić te dodao da nije bilo nikakvih razmimoilaženja oko novih mjera.



Svi su suglasni da je dobar i kvalitetan način i put kojim se upravlja s koronakrizom, u borbi za zdravlje sugrađana i borbi za oporavak i očuvanje radnih mjesta i drže da će omogućiti poboljšanje epidemiološke slike, rekao je.

“Nema univerzalnog puta ni na razini EU niti na razini svijeta. Svaka vlada i sva tijela koja su u pojedinim državama zadužena za borbu protiv epidemije imaju svoj put svoje metode i držimo da ću ove mjere koje su iza nas, u protekla tri tjedna, i mjere koje su najavljene omogućiti značajno opadanje broja zaraženih i najvažnije broja umrlih”, rekao je.

Na sastanku nije bilo disonatnih tonova ni oko toga jesu li mjere zakašnjele, odgovorio je na pitanje novinara, a s obzirom na raniju kritičnost župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

Bačić je rekao da se Čačić uključio u raspravu te da je aposlutno podržao mjere. “Mjere su dobile punu podršku i nije bilo nikakvih disonantnih tonova niti razmimoilaženja”, dodao je Bačić.

Komentari