Avionska bomba u Rijeci sigurno uklonjena i prevezena

Foto: Matija Djanjesic

Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, pronađena na gradilištu na Kantridi u Rijeci, u četvrtak ujutro je sigurno uklonjena i prevezena na brdsko područje Kamenjaka, gdje će ju uništiti, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Avionska bomba velike razorne moći pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa u Izviđačkoj ulici, na mjestu negdašnje tvornice odjeće “Rio”.

Zbog sigurnosti, policija je evakuirala sve građane iz stambenih zgrada oko gradilišta, iz Izviđačke, Creske, Labinske ulice i Ulice Ante Pilepića. Drugima u širem krugu oko nalazišta bombe je savjetovano da ne izlaze ujutro iz stanova te se udalje od staklenih površina.

Avionska bomba je u osiguranom konvoju prevezena na brdsko područje Kamenjaka sjeveroistočno od Rijeke. Građani su upozoreni i da se ne zadržavaju na trasi kojom se kretao opasni teret.



Osim policijskih službenika, u uklanjanje bombe bile su uključene i sve mjerodavne službe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Civilne zaštite, vatrogasaca, Hitne pomoći i Crvenoga križa.

Komentari