Automobil MORH-a jurio autocestom više od 200 kilometara na sat

morh

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

čitatelj je opisao situaciju u kojoj ga je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 sati prestigao automobil Opel Insignia.

Na automobilu su se jasno vidjele žute registarske tablice s prvim slovima “HV” što je ukazivalo da se radi o vozilu Ministarstva obrane, a uskoro se doznalo da je jurio više od 200 kilometara na sat.

“Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti”, rekao je čitatelj za Dnevnik.hr.



U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina,koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

Iz MORH-a kažu da je Raffanelli iz Zadra do Dugopolja putovao kombijem djelatnika HRM-a koji su išli na pogreb. Nakon dolaska u Dugopolje prema kući u Tučepima nastavio je vozilom koje je čitatelj snimio.

“Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije”, kaže se u odgovoru Ministarstva obrane. Naglašavaju da Raffanelli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prijevoznika Promet Makarska.

Komentari