Autokampovi nevjerojatan hit u doba korone: Buking je odličan, najviše se prodaje luksuzni segment

Ilustracija/ rtl.hr

U Hrvatskoj je turistima vrata otvorilo više od 400 autokampova ili njih 85 posto. U srpnju su dostigli 60 posto lanjskoga prometa, a kolovoz je u uzlaznoj putanji.

To posebno ističu u Omišlju na Krku, gdje imaju nevjerojatan skok potražnje za najluksuznijim i najskupljim mobilnim kućicama. Gotovo sve su pune, a zauzvrat su gosti danas dobili dan godišnjeg odmora za pamćenje.

Slavi se Dan kampa! Popunjenost je 75 posto pa imaju razloga za pjesmu. Krinoline, limena glazba, nagradne igre, oslikavanje tijela.

“Ma krasno za djecu, od 1. smo tu, a idemo prekosutra doma, ali smo se proveli super! Kamp je odličan”, izjavila je Ksenija Hamilton iz Osijeka.



Od kućica, najtraženije su one najskuplje

Za razliku od srpnja kada su se puno više tražile klasične, jeftinije parcele za kampiranje, u kolovozu drastično raste potražnja za mobilnim kućicama. Cijene su kao lani, 15 posto popusta samo je za one koji ostaju duže od sedam dana.

“Buking nam je odličan, prodaje se najviše luksuzni segment mobilnih kućica, to je prvi red uz more na samoj plaži ili mobilne kućice sa bazenom kao ove, to nam je sve popunjeno”, poručio je Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

U srpnju je u hrvatskim kampovima odmaralo više od 460 tisuća gostiju, dosad u kolovozu njih 210 tisuća. Premašeno je 60 posto lanjskog prometa. U Omišlju gosti imaju što požele.
“Imate bazen s direktnim pogledom na more, savršeno”, izjavio je Marcus iz Njemačke.

Tko voli aktivan odmor, uz ronjenje, može štošta birati.

“Od rente imamo supove, kajake i sea skutere, najveća atrakcija su supovi. Za 75 kuna jedan sat”, rekla je Antonija Golubović, iznajmljivačica.

Komentari