Autobusu za prijevoz učenika u vožnji su otpali kotači, Čazmatrans pokušao svaliti krivnju na vozača

ilustracija, facebook

Autobusu Čazmatransa za prijevoz učenika otpali su kotači u Koprivnici, a pravim čudom nije došlo do teže nesreće!

Nezgoda se dogodila lani u ožujku oko 14.20 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Autobusom Iveco upravljao je vozač Miroslav Sić, a zbog nepričvršćenih vijaka u jednom času tijekom vožnje otpala su “oba kotača s lijeve strane stražnje osovine”.

Kotač i su se otkotrljali na cestu te udarili u prednji desni bočni dio osobnog automobila Renault Clio’ kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica. Nakon očevida je

izvanrednim tehničkim pregledom u Koprivnici na autobusu utvrđeno “postojanje nedostataka koji su kategorizirani kao opasni”.



Zbog toga su ovih dana prekršajno na sudu kažnjeni Čazmatrans prijevoz, koji mora platiti 12.000 kuna, i odgovorna osoba Josipa Geršić kojoj je određena kazna od 6000 kuna.

Oni su u svojoj obrani svu krivnju pokušali svaliti na vozača, ali sud ih je odbio. U presudi stoji kako “vozilo ne ispunjava posebne uvjete koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca”.

Navodi se kako je “unutrašnjost autobusa bila prljava i oštećena, autobus nije imao osnovni pribor za interventno čišćenje, vanjske površine su bile oštećene korozijom, mehanizam za uvlačenje sigurnosnih pojaseva nije bio ispravan, a nije bilo vatrogasnog aparata ni kutije prve pomoći”, piše Danica.

Komentari