Austrijski zastupnik u parlamentu odlučio na koronu testirati – Coca Colu!: ‘Imamo problem’

Član Nacionalnog vijeća Austrije Michael Schnedlitz nedavno je izveo svojevrsni performans na sjednici austrijskog parlamenta. Naime, Schnedlitz je pred kolegama odlučio na koronavirus testirati – Coca Colu, a test je utvrdio da je pozitivna, prenosi Unzensuriert.

”Gospodine predsjedniče, imamo problem. Imamo slučaj korone u visokom domu”, rekao je Schnedlitz.

Svojim eksperimentom, Schnedlitz je htio ukazati na činjenicu da su brzi antigenski testovi beskorisni, a da porezne obveznike koštaju nevjerojatnih 67 milijuna eura.

Austrija je dosada zabilježila više od 314 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom, a više od 4100 osoba je umrlo.



Bitno je kako se koristi test

No, ne treba zaboraviti da je bitna i intencija korištenja testa. Naime, većina medicinskih testova će pokazati neko stanje kad ih se izloži situacijama za koje nisu napravljeni.

Zbog toga ako uzmemo dobar antigenski test sigurno neće pokazati ispravan rezultat ako njime testiramo krv ili bris recimo uretre upravo zato što se test koristi na drugi način.

U tom smislu relevantno je samo ispravno korištenje, a ovo ispitivanje coca-cole to sigurno nije.

Primjerice, u izlaganju zastupnika ne saznajemo ni o kojem se testu radi, ni koliko mu vremena treba da bi pokazao rezultate, a ne vidimo ni kontrolnu ni testnu liniju.

Bolesne tekućine i greške u koracima

A ovo nije prvi puta da se manipulativno izvještava o “bolesnim sokovima” i drugim napicima. Usprkos činjenicama da ni jedan test nije pouzdan sto posto te da testovi na antitijela i antigen testovi u pravilu zaostaju u točnosti za zlatnim standardom PCR testiranja, skepsa prema ovakvim eksperimentima mora proizlaziti iz nužde pravilne primjene testa.

Taj postupak propisuje proizvođač, a u pravilu ga provode educirani medicinski radnici, prenosi Faktograf. 

Komentari