Arsen Bauk tvrdi: Zvonimir Frka-Petešić bi dobio stan i da mu je prebivalište u Zagrebu

Tomislav Kristo / CROPIX

Arsen Bauk, bivši ministar uprave u SDP-ovoj Vladi, govorio je za N1 televiziju  gdje se između ostalog osvrnuo i na prava dužnosnika na državne stanove.

“Premijer bi se trebao obratiti stručnim službama u Vladi i priupitati ih zašto nisu rekli predstojniku ureda da ne treba prijavljivati prebivalište na Dugom otoku da bi ostvario pravo na stan jer to piše u uredbi iz 2103. – a koja je inače drugi biser Plenkovićeve Vlade – ukinuta 2018. drugom uredbom i nakon toga de facto takva uredba ne postoji, ali se primjenjuje, što je normalno u takvoj slučajnoj državi”, rekao je i Bauk

Nastavio je dalje.

“U članku 15. piše da je uvjet za dobivanje službenog stana to da nemate stan u vlasništvu ili najmu u mjestu obnašanja dužnosti”.



Drugim riječima, Zvonimir Frka-Petešić bi dobio stan i da mu je prebivalište u Zagrebu.

“Uredba regulira prebivalište tako da ga ne spominje kao uvjet. Ako plaća prirez u Zagrebu i boravište je prijavljeno, ovo mu je bilo nepotrebno”, smatra.

“Činjenica je da netko tko je 20 i nešto godina na dužnosti, a nema ni imovine ni ušteđevine, to mi je velika misterija”, nastavlja saborski zastupnik SDP-a.

Zastupnici imaju pravo na najam stana, država osigurava 3000 kuna za stanarinu i režije, a ako je iznos veći, ostatak pokrivaju sami, navodi Bauk. Kaže da se boravište prijavljuje svake godine.

“Zanimljivo je da za vrijeme pandemije niste mogli prijaviti ni boravište ni prebivalište. To su različite životne situacije koje se vole propitivati i kad je netko na dužnosti mora biti spreman na to”.

 

Komentari