Arsen Bauk: Ako je koalicijskim partnerima sve jasno oko INA-e, trebali bi u opoziciju

Tomislav Kristo / CROPIX

 

SDP-ov Arsen Bauk bio je gost Dnevnika i govorio je o press konferenciji ministra Davora Filipovića koju je održao u utorak kako bi odgovorio na navode objavljene u tjedniku Nacional, kao i o održanoj sjednici saborske oporbe.

Što se tiče ministra Filipovića, Bauk kaže da više nije pitanje tko kome vjeruje.

“Ono što bi bilo dobro je da DORH ne neslužbeno nego službeno s potpisom nekoga potvrdi ono što su rekli neslužbeno. Onda bi to povećalo vjerodostojnost onoga što je rekao ministar Filipović”, rekao je.Bauk je kazao da je opozicija u dogovoru klubova, a sukladno Poslovniku Sabora održala sjednicu koja je uredno najavljena i na webu Sabora.

“Donijeli smo zajedno određene zaključke, zatražili smo ostavku predsjednika Vlade i raspisivanje novih izbora”, ističe.

Jedan od koalicijskih partnera Vlade, državni tajnik Stjepan Čuraj danas je rekao da na koalicijskom sastanku nisu tražili dodatna pojašnjenja oko pljačke u INA-i jer je sve objašnjeno.

“Što se tiče koalicijskih partnera, ako im je sve objašnjeno onda bi oni od danas trebali otići u opoziciju. Ako oni još uvijek podržavaju Vladu koja je dopustila ovo što se dogodilo, onda im očito nije dobro objašnjeno ili im nije jasno što se događa”, rekao je.

Bauk napominje da će premijer činiti sve da se pokušava skrenuti fokus s teme i da se situacija dedramatizira.

 

Komentari