Arena Zagreb od sutra spremna za prve pacijente; Vagić: Arena nije bolnica, ona je stacionar koji će pomoći sustavu

Arena Zagreb/Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka Arena od sutra će biti spremna za prve pacijente. Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb, Davor Vagić, za RTL je otkrio plan i detalje oko aktiviranja Arene.

“Na mjestu smo gdje će dolaziti pacijenti ako ministar i Civilni stožer odluče da se treba aktivirati. Nakon sutra, kada god nam kažu, u roku od 24 sata možemo aktivirati Arenu”, kazao je Vagić za RTL Danas i dodao:

“Arena nije bolnica, ona je stacionar koji će pomoći sustavu da blaži pacijenti budu ovdje. A da za teške i teže pacijente oslobodimo bolničke kapacitete”, istaknuo je.

Kazao je da će pacijente čekati medicinska skrb i da će njihove druge bolesti rješavati.



“Imat će prehranu, čišćenje, sve druge stvari. Imat će utičnice za punjače mobitela, imat će i WIFI sustav. Nije namijenjena da pacijenti sami dolaze, morat će ih netko uputiti. Ovdje neće biti ambulanta. Dolazit će u strogo kontroliranim uvjetima”, poručio je i dodao:

“Mi ovdje imamo terapiju kisikom. Za najteže pacijente nije izvorno pripremljena. Imat ćemo i salu za reanimaciju. To su samo iznimni slučajevi”, kazao je Vagić i na kraju pozvao sve one koji nisu odgovorni da je ovo zadnji trenutak da postanu odgovorni.

Komentari