Arena danas prima prve pacijente, liječnica objasnila kako će to izgledati

Danas dolaze prvi pacijenti u stacionar zagrebačke Arene, a voditeljica liječnika stacionara Arena Zagreb Marija Gomerčić Palčić pojasnila je kako će biti organiziran rad u Areni.

“Ovdje je sve spremno. U 12 sati prvi pacijenti doći će u Arenu. Što se tiče samog osoblja, od 8 sati ujutro svi su tu – laboranti, medicinske sestre, liječnici, pomoćno osoblje, Hrvatska vojska. Apsolutno je sve spremno, uključujući aparaturu, medikamente i osoblje. Između svakog pacijenta postojat će određeni period od pola sata tako da se može primiti svakog pacijenta, napisati mu se terapija, revidirati što je dobio i da se smjesti te da tek onda dođe drugi pacijent”, kazala je.

Gomerčić Palčić je objasnila koji će pacijenti doći prvi u Arenu Zagrebu.

“Prvi pacijenti će biti iz Klinike za infektivne bolesti koji su srednje životne dobi i koji su lakše do umjerene bolesti, ali trebaju intravensku terapiju. Nakon toga će doći pacijenti iz KBC-a Sestre Milosrdnice i kasnije iz KB Dubrava. Ti pacijenti su malo starije životne dobi koji imaju blagu kliničku sliku ili imaju neka druga stanja, a potrebna im je hospitalizacija”, pojasnila je Gomerčić Palčić.



Smjene traju 12 sati

Smjene traju 12 sati, a u toj smjeni radi šest liječnika. Za danas je predviđeno da dođe 15 do 20 bolesnika, tako da će o njima u svakoj smjeni skrbiti u tri smjene sve skupa 18 liječnika”, rekla je Gomerčić Palčić za N1. 

Pojasnila je i kako će biti organiziran rad u Areni.

“Prema potrebama KB Dubrava i Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” i KBC Sestre Milosrdnice primamo pacijente. Očekuje se da će sutra biti još 10-ak pacijenata koji trebaju ovdje zdravstvenu skrb. Kad se pacijenti prime u Arenu, oni su pod 24-satnim nadzorom medicinskih djelatnika. Unutra su stalno prisutne medicinske sestre i liječnik koji vodi zonu. Pacijenti su podijeljeni u tri različite zone po težini svoje kliničke slike”, kazala je Gomerčić Palčić.

Komentari