Apsurd epidemioloških mjera: U trgovačkim centrima hrana se prodaje normalno, ali dio s odjećom je ‘zatvoren’

screenshot/dnevnik.hr

Strože mjere u Pirmorsko-goranskoj županiji na snazi su od ovog tjedna, a neke od njih razljutile su stanovnike.

Zatvaranjem trgovina koje ne prodaju hranu i lijekove neki su trgovački lanci zatvorili odjele koji prodaju odjeću. Na fotografiji koju je napravio jedan od kupaca vide se police s odjećom koje su prekrivene najlonom.

Trgovine odjećom i obućom od ovog su tjedna zatvorene u Primorsko-goranskoj županiji. Do toga je dovela loša epidemiološka slika. Za kupce su otvorene trgovine koje prodaju hranu i namirnice, no neke od njih su zatvorile odjele na kojima nema hrane.

Tako je jedan Riječanin u poslovnici poznatog trgovačkog lanca fotografirao police s odjećom koje su prekrivene – najlonom. Ne mogu se kupiti majice, čarape, hlače… Kaže da je slična situacija i u drugim trgovinama.


”U mnogima nema najlona, ali na blagajni vam kažu da ne smiju to prodati. Nitko ne smije prodavat odjeću i obuću”, ispričao nam je. Kaže da, ako vam zatrebaju nove cipele, sada ih se ne može nigdje kupiti.

U ovoj su županiji, osim trgovina odjeće i obuće, zatvorena kina, kazališta, kasina i kladionice, igraonice. Prehrambenim trgovinama ograničen je rad do 19 sati, a osim toga su zabranjena i sva javna okupljanja.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović kazao je da bi se utjecaj lockdowna treba vidjeti za dva tjedna. Objasnio je i zašto su zatvorene trgovine odjećom i obućom. ”Gledali smo gdje su mjesta okupljanja koja privlače ljude. U tom slučaju, kupovina robe i obuće je atraktant za ljude na temelju anamneza i načina zaražavanja”, rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari