ANUŠIĆ ZBOG PUPOVCA DOBIO PO PRSTIMA Plenković: Nazvao sam ga i rekao da takve izjave nisu dobrodošle

U ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a tom je prilikom predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković dao izjavu.

Premijer je komentirao izjavu vukovarsko-srijemskog župana Ivana Anušića koji je ranije u ponedjeljak komentirao incident u Borovu Selu rekavši kako je Miloradu Pupovcu “rok trajanja davno istekao”.

“Što se tiče te rečenice nazvao sam ga da takve izjave nisu dobrodošle. Politiku vodi predsjedništvo sa mnom na čelu. Anušić će uvjerljivo pobijediti na izborima i ja ću ga poduprijeti, ali što se tiče te njegove izjave ona ne stoji. Ono što je dobro, vidim da je i on prepoznao potencijal potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića“, rekao je Plenković.

Komentirao je i incident u Borovu.



“Što se tiče incidenta Vlada ga je jučer snažno osudila. Danas ste vidjeli i priopćenje MUP-a i poduzete aktivnosti i broj privedenih osoba koje su izvikivale skandalozne poruke. To je neprimjereno i osuđujemo takvo ponašanje”.

O Milanovićevim izjavama je kazao:

“One su na tragu njegova politiziranja Hrvatske vojske, sada imputira slično i s hrvatskom policijom. Policija nije ni Plenkovićeva, ni Pupovčeva ni Milanovićeva. Nitko nema pojedinačno bilo kakav prioritet ili ovlast nad policijom, oni ponašaju sukladno zakonu, a ne sukladno političkom voluntarizmu nekoga tko je trebao biti predsjednik svih građana”.

“Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam se informirao da nije. Ono što je mogao promijeniti nije promijenio i svaki njegov komentar nakon toga je suvišan. Trenutno je to u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava. Ministarstvo ima radnu skupinu i kada zakon bude spreman predložit ćemo ga Saboru”, dodao je.

Vučemilović oprala Anušića: Nemojte bacati prašinu u oči biračima. Vi ste potpredsjednik HDZ-a i Pupovac je vaš vjerni partner

 

Komentari