Anušić o Plenkovićevim pripremama za unutarstranačke izbore: Ekipirali smo se, odredili pozicije

Goran Mehkek / CROPIX

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, dao je izjavu za N1 nakon sastanka u središnjici HDZ-a na kojem se raspravljalo, između ostalog, i o pripremama za unutarstranačke izbore u stranci.

Anušić kaže kako još nije poznato hoće li kandidat za Plenkovićeva zamjenika biti on ili Tomislav Medved, ministar branitelja.

“Ekipirali smo se, odredili otprilike i pozicije i ljude koji bi se trebali kandidirati na unutarstranačkim izborima. Na idućoj sjednici Predsjedništva će se raspisati izbori i onda krećemo s imenima i prezimenima najužeg tima aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića. Nismo došli do konačnog popisa. U idućih desetak dana predstavit ćemo tim.”, rekao je.

Ne bi mu smetalo, kaže, da u vodstvo stranke uđe netko iz alternativne opcije koju predvode Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier.



“Što članstvo odluči i što bude htjelo, tako će i biti. Glasa se jedan član, jedan glas, vjerojatno neće svi proći, vjerojatno će netko iz konkurentske ekipe ući ili neće. Očekujemo da svi koji budu ušli u Predsjedništvo, da će se ponašati u interesu stranke, u interesu države i onih koje predstavljaju. Legalist sam i poštivat ću svaku odluku naših članova. Nije bitan nitko pojedinačno, bitna je država”, smatra osječko-baranjski župan.

Anušić se ne slaže s konstatacijom kako Plenković formira tim iz redova stranačke desnice, s obzirom na prigovore da je stranku gurnuo u lijevi centar.

“Tomislav Medved i Damir Krstičević su ministri u Vladi od njenog osnutka”, naglasio je.

“Okupljanjem tima pokušava se zadovoljiti HDZ teritorijalno i ljudi koji na neki način predstavljaju narod, braniteljsku populaciju, gospodarstvo, mlade…”, izjavio je Anušić za N1.

Komentari